top of page

Dagens kort: 24 December 2016 - Lekfullhet

Eld-Pagen - Osho Zen Tarot

Lämna gärna en kommentar längst ner, om detta kort rör vid något inom dig

eller om du vill lägga till något i tolkningen av kortet.

 

När du börjar betrakta livet på ett mer lekfullt sätt försvinner mycket av det som tynger dig. All rädsla för döden, för livet, för kärleken försvinner. Istället blir du fri och börjar leva med ett lätt hjärtat. När rädsla försvinner blir du inte bara fri att leka, du blir även fri att älska.


- När Eldpagen kommer in i ditt liv är det ett tecken på att du är redo för det nya och det friska. Något underbart och roligt finns vid horisonten och du har precis den rätta lekfullheten för att välkomna det med öppna armar!


Zens största bidrag är att ge dig ett alternativ till den allvarsamma människan. Den allvarsamma människan har byggt världen, den allvarsamma människan har upprättat våra religioner. Han har skapat alla filosofier, alla kulturer, alla moraliska värderingar - allt som omger dig är skapat av den allvarsamma människan.


Zen har tagit klivet ut ur den allvarsamma världen och har skapat sin egen värld - en värld som är lekfull och fylld av bus och skratt.
Livet är sällan så allvarligt som vi tror. När vi inser det svarar livet an genom att ge oss fler och fler tillfällen till lek. Eldpagen vill uppmuntra dig att fira glädjen över att vara levande, som en fjäril som kommit ut ur kokongen till det hoppfulla ljuset. Det vill påminna oss om att när vi var barn och hittade snäckor på stranden eller byggde sandslott gick vi in i uppgiften och leken helt utan en tanke på att när som helst kunde det komma en våg och spola bort allt. Och om det gjorde det, då började vi om med en ny lek.


Människan i kortet leker Clown - utan att vara blyg eller göra sig till. Hon är mitt i glädjen utan en tanke på det som varit eller det som komma skall. Hon är fri, fri att leva, leka och älska.
Text och tolkning Marita Bladh, MB Nova med inspiration från Osho Zen Tarot

 


bottom of page