top of page

Dagens kort: 23 December 2016 - Mogenhet

Kort Ess i Regnbåge, Mogenhet - Osho Zen Tarot

Lämna gärna en kommentar längst ner, om detta kort rör vid något inom dig

eller om du vill lägga till något i tolkningen av kortet.

 

Tänk så härligt att nå denna nivå av utveckling: Mogenhet - Själens vår. En nivå där vi är lugna och glada och trygga i oss själva. En nivå där vi förstår att vårt värde inte är beroende av yttre faktorer. En nivå där vi kan sluta ögonen och med vår inre blick se skönheten, även om det är rörigt runt omkring oss. // Marita


Hon står ensam, omsluten av en tystnad hon själv har valt, hon är klarvaken. Hon vet att, oavsett alla yttre händelser, bor skönheten, glädjen och lugnet inom henne, i hennes innersta väsen, i den hon verkligen är.


Hennes inre är fyllt av vackra vårblommor som spirar och blommar vart hon än går. Hon känner sig hel och trygg och därför kan hon gå i vilken riktning hon vill. Inåt eller utåt, det spelar ingen roll eftersom hennes glädje och mognad inte påverkas av det yttre.


Hon har nått en fas i livet där hon känner sig centrerad och fokuserad. Det vita skenet omkring henne erbjuder både skydd och ljus. Livets alla upplevelser har lett henne fram till denna fullbordan.


Nuet bär på en gåva:

- När du får detta kort ska du veta att nuet bär på en gåva. Du får en gåva för allt hårt arbete som du utfört så väl. Din grund är solid nu och framgången och lyckan är din.Oshos lära - Andlig vår: Skillnaden mellan gräset och blommorna är samma som skillnaden mellan att inte veta att du är en Buddha - och det ögonblick då du vet det. Buddha är den fullkomliga blomstringen, Lotusblommans kronblad har har nått sin fulländning.


Visst kan det vara vackrare att vara fylld av vår- än att vara höstens dagg som faller på Lotusblommans blad. Daggdroppar på Lotusblommans blad som lyser som äkta pärlor i morgonsolen är något av det vackraste som finns. Men det är ett ögonblicks upplevelse, när solen går upp dunstar daggen bort.


Detta ögonblick av skönhet kan inte jämföras med din själs eviga vår. När du blickar tillbaka inser du att den alltid funnits där, och den kommer alltid att finnas där - för det är ditt sanna jag. Vart du än går finns den där och blommor kommer att fortsätta regna över dig. Detta är andlig vår, själens vår.Text och tolkning Marita Bladh, MB Nova med inspiration från Osho Zen Tarot

 


bottom of page