top of page

Dagens kort: 21 December 2016 - Isolering

NYHET! DAGENS KORT TILL DIG FRÅN MARITA - FÖR FÖRSTA GÅNGEN GENOM OSHO ZEN TAROT.

Lämna gärna en kommentar längst ner, om detta kort rör vid något inom dig.

Kort 3, Is-olering, Lilla Arkanan - Osho Zen Tarot

Känner du dig lite ledsen och frusen? Det är ok allt är bra. Dina tårar smälter isen kring ditt hjärta. Gråt är bra, den hjälper oss att släppa taget om smärta, börja vara snälla mot oss själva och starta en läkningsprocess. Om vår smärta är väldigt djup kan vi gå upp för mycket i oss själva vilket skapar isolering. Vi blir som öar, frusna öar utan värme. Ibland vet vi att våra hjärtan är frusna, ibland inte - då kan det vara bra att få en påminnelse från korten. Som sagt, dina tårar smälter isen, det gör även kärlek och glädje. Vad kan du göra idag för att smälta isen? Gråta, göra något roligt, visa kärlek?


Och du, kom ihåg att vara snäll mot dig själv, varför inte ge dig själv en kram idag!?


Text och tolkning Marita Bladh, MB Nova

 

OM OSHO ZEN TAROT


Osho Zen Tarot fokuserar på att ge förståelse och insikt om vad som är här och nu i våra liv. Korten förmedlar visdomen från Zen traditionen och är därför ett ypperligt verktyg för inre utveckling, självkännedom - och vid meditation. Zen traditionen hjälper oss att förstå att händelser i våra liv helt enkelt är reflektioner och effekter av våra tankar och känslor - hur vi tänker och känner om oss själva och våra liv. Det hjälper oss alltså att vända vår uppmärksamhet bort från den yttre världen och istället ge oss möjlighet att förstå vårt inre, vad som finns i våra hjärtan och själar. Korten ganska moderna uttryck speglar sinnestillstånd som får konsekvenser i vår yttre verkligenhet, våra liv. /Marita Bladh


Osho Zen Tarot publicerades 1994 och är en av de mest popular Tarotlekarna genom tiderna. Den har skapats av Ma Deva Padma. Bilderna är lugna och vackra och fungerar som ett utmärkt redskap för att kanalisera och frigöra dold potential.


Osho Zen Tarot har behållit strukturen av traditionell Tarotlek, även om skaparen har undvikit att använda de vanliga sviterna (Bägare, Svärd, Pentagram, Stavar) till förmån för färgkoordinering med varje korts fundamentala betydelse.


Osho Zen Tarot är inte en traditionell Tarotlek i den bemärkelsen att den främst ska användas till spådom. Den är snarare en ”Transcendental game of Zen” vilket speglar rörelsen som är närvarande här och nu – utan att jämföra eller döma. Denna Tarotlek är som en väckarklocka för att vi ska komma i samklang med vår intuition, medkänsla, mottaglighet, individualitet och mod. Fokus på närvaro och medvetande är några av de många innovationer som skiljer denna Tarotlek från andra, vilket kommer att bli tydligt för var och en som börjar arbeta med Osho Zen Tarot.


I en traditionell Tarotlek finns det 78 kort. I Osho Zen finns 79. Det extra kortet, som heter: Mästaren, föreställer självaste Rajneesh. Det 23:e kortet i Stora Arkanan har en speciell betydelse:

”I en traditionell Tarotlek upplevs resan mot självinsikt som en spiral där varje avslut/fullbordan leder till en ny ”nivå” av vår utveckling. I denna Tarotlek har ett Masterkort lagts till. Kortet tillåter oss att lämna spiralen bakom oss och ta språng till något nytt, till en slags pånyttfödelse.


bottom of page