top of page

Narrens roll i Stora Arkanans Magiska Värld. + Hiss & Diss och annat skoj!


Intro Arkanan blogg

(Lyssna på introduktionen)


INTRODUKTION

Välkommen att följa med på en annorlunda resa genom alla Tarotkorten i Stora Arkanan. Här kommer du att hitta saker du inte hittar någon annanstans och saker du inte ens visste att du ville veta! 😊

Narren - Stora Arkanan - MB Nova

Är du nyfiken på Tarot? Kan du lite, mycket eller ingenting - då är denna bloggserie för dig! Visste du att, med lite träning, behöver man bara Stora Arkanan för att få fram riktigt bra tolkningar? Alla vill inte jobba som Tarotkonsulter - men alla kan ändå lära sig Tarot. Det är därför även du som inte kan så mycket om Tarot kan hänga med här! 🥰 Enkelt uttryckt betyder korten i Stora Arkanan lite större och viktigare händelser och influenser med mer tyngd, och korten i Lilla Arkanan, vardagliga händelser.


Att tydakort Tarot handlar om att utforska sig själv, sin intuition (vem som helst kan memorera "fakta" om varje kort) och att spränga gränserna till vad man själv trodde var möjligt. Genom att lekfullt ge dig annorlunda referenspunkter, som mat och musik till exempel, så bjuder jag in dig att skapa nya associationer och att utveckla ditt eget symbolspråk. Det är därför du kan titta på ett kort, vilket som helst, och helt plötsligt fråga den du tyder korten för: - Varför känner jag lukten av Fish and Chips? Varpå (min kund i detta fall) säger: - Åh, jag har precis varit i London! 😊 Eller, spontant få upp ett meddelande från en kär familjemedlem på andra sidan.


Jag som guidar dig på denna resa är; Marita Bladh. Jag är medial sedan barnsben, precis som min mamma och mormor. Jag har jobbat som rådgivare och Tarotkonsult i över 30 år och har tusentals samtalstimmar bagaget. Jag har skapat många kurser och utbildningar, inte minst en gedigen, interaktiv och intressant kurs på distans i Tarot. Varmt välkommen till min, och Stora Arkanans, magiska värld! ❤️ Marita


 

INNEHÅLL:

 

MB Nova⭐️ Narrens Roll i Stora Arkanan

Narrens roll är att sätta fart på energierna! Han uppmanar oss att ta det allra första steget mot förändring och att vara öppna, nyfikna och förväntansfulla. Narren kastar sig gladeligen ut i det okända och gör ingenting halvdant - och det ska inte heller vi göra.


Maritas Notering: Mitt initiativ att skriva hela denna serie om korten i Stora Arkanan på detta annorlunda sätt är sannerligen ett uttryck för Narren, på gott och ont. Rakt ut i det okända, tjohej! 😁


Narrens Hund - Sprattel

😊 "Fun Fact" om Narren - vad heter hans hund?

Om hunden på bilden med Narren hade ett namn baserat på Narrens energi, skulle det kanske vara "Sprattel" (av ordet sprattla, sprattelgubbe mm). Namnet "Sprattel" för tankarna till lekfullhet, spontanitet och glädje, vilket är egenskaper som delas med Narren. Det är också ett namn som är lättsamt och roligt, vilket passar bra med den lekfulla atmosfären som Narren förmedlar. 😊


⭐️Narrens Budskap:

Narrens budskap är att omfamna livets äventyr med lekfullhet och mod. Var öppen för det okända och se varje steg som en möjlighet till tillväxt och upptäckt. Syftet med livet är att upptäcka, vara nyfiken, expandera, lära sig nya saker och inte fastna i det förgångna. Narren presenteras ofta som oansvarig, tom eller oerfaren. Men, faktum är att han bär med sig en potential till oändlig möjlighet och kreativitet. Han är allt annat än tom alltså. För, innan något kan manifesteras är allt en potential! Narren symboliserar ofta en början på en resa, initiativ eller upplevelse, där varje steg är en ny upptäckt och varje misstag är en lärdom på vägen mot visdom och erfarenhet. Narren kan både vara rolig och lite tokig, men han är inte oseriös och tokrolig. 😊


🙏 Affirmation:

- Jag välkomnar livets äventyr med öppna armar. Jag är modig att omfamna det okända och ser varje utmaning som en möjlighet att växa, ha roligt och utvecklas. 🙏


 

Narren från Rider Waite

Narren från Stora Arkanan


MB Nova Blogg


✅ Det bästa med Narren:

Narrens största styrka är hans förmåga att omfamna det obekanta och utforska nya möjligheter utan rädsla eller förbehåll. Han representerar frihet, kreativitet och oändlig potential.


❌ Det sämsta med Narren:

Narrens impulsiva natur kan ibland leda till brist på omdöme eller ansvar. Hans ovillighet att ta hänsyn till konsekvenser kan resultera i risktagande eller obetänksamhet.


✅ Narren vill du få upp i en läggning när:

Narren är välkommen i en läggning när du önskar att utforska nya möjligheter och vara öppen för förändring.


❌ Narren vill du inte få upp i en läggning när:

Man vill gärna undvika att få upp Narren i en läggning när man behöver fokusera på stabilitet, ansvar och långsiktiga planer.

 ⭐️ Ärkeängel förknippad med Narren:

Narren är ofta förknippad med ärkeängeln Uriel eftersom denna ängel står för för ljus och förnyelse. Precis som Narren representerar Uriel en ny början och möjligheten till förändring och personlig tillväxt. Med sitt strålande ljus och sin uppmuntrande närvaro, vägleder Uriel oss att våga ta det första steget mot förändring, precis som Narren inspirerar oss att inleda våra äventyr, nya projekt och resor. Båda bär med sig energin av upplysning och nyfikenhet och båda symboliserar modet att omfamna det okända med optimism och tilltro. Uriel och Narren uppmuntrar oss att se världen med nya ögon och att omfamna möjligheterna som väntar runt hörnet. Genom att följa Uriels vägledning och Narrens inspiration kan vi skapa en ny vision för oss själva och för världen omkring oss, och därigenom öppna dörrarna till en framtid fylld av glädje och möjligheter.


⭐️ Narrens styrande planet:

Narren är inte alltid associerad med en specifik planet, eftersom han representerar det outgrundliga och den obegränsade potentialen. Inom vissa skolor associeras dock Narren med planeten Uranus. Uranus är känd som planeten för frihet, originalitet och oväntade förändringar, vilket kan relatera till den lekfulla och oförutsägbara naturen hos Narren.

 
MB Nova Blogg

🎸- Om Narren var ett musikstycke:

Om Narren skulle representeras som ett musikstycke skulle det kunna vara "Can't Stop the Feeling!" med Justin Timberlake. Här hittar vi Narrens sprudlande och smittsamma energi! Justins pigga och medryckande sång förmedlar den härliga känsla av glädje och positiv förväntan man känner när man utforskar det oväntade, det nya och det man drömmer om.

 

🎸 - Om Narren var en tavla:

Om Narren skulle representeras som en tavla skulle det kunna vara "The Starry Night" av Vincent van Gogh. Denna ikoniska målning fångar en känsla av rörelse och äventyr med dess virvlande stjärnor och dramatiska himmel. Liksom Narren bär målningen med sig en känsla av mystik och skönhet samtidigt som den utstrålar en lekfull och fantasifull atmosfär.


Starry Night - Vincent van Gogh

"The Starry Night" finns för närvarande i samlingarna på Museum of Modern Art (MoMA) i New York. Den är inte till salu men skulle den vara det skulle den säkert gå för hundratals miljoner dollar på auktion. Ställ den informationen mot att Vincent van Gogh dog utfattig. Men, trots hans personliga lidande, mentala ohälsa och brist på erkännande under sin livstid är det fint att veta att hans konstnärliga arv har överlevt och fortsätter att beröra och inspirera människor än idag och det är en påminnelse om kraften i förmågan att övervinna svårigheter och att förmedla känslor och idéer över tid och rum.


 

🎸- Om Narren var en kändis:En artist som kan liknas vid Narrens energi och symbolik, skulle det kunna vara Björk. (Björk Guðmundsdóttir, Island) Björk är känd för sin unika och eklektiska stil, hennes djupa utforskning av konstnärliga uttryck och hennes förmåga att utmana normer och förväntningar. Liksom Narren bär Björk med sig en kreativ och lekfull anda, samtidigt som hon ständigt utforskar nya territorier och uttryckssätt. Björks musik och konstverk är ofta fyllda med djup, symbolik och nyfikenhet, vilket påminner om Narrens komplexa och mångfacetterade natur. Så Björk skulle vara en modern artist som delar vissa likheter med Narrens energi och karaktär.


 

🎸- Om Narren var en känd svensk person:

Felix Herngren

En svensk kändis som Narren skulle kunna liknas vid är komikern, producenten och skådespelaren Felix Herngren. Liksom Narren bär Felix på en lekfull, charmig och spontan energi som är smittsam och underhållande. Men bakom Felix humoristiska framträdande finns också en djupare sida och en nyfikenhet för att utforska det okända. Precis som Narren representerar Felix även modet att vara sig själv och att våga vara lite annorlunda.


 

🎸- Om Narren var en maträtt:

Sallad

Om Narren vare en maträtt skulle han vara en färgglad och eklektisk sallad med en mängd olika ingredienser från olika delar av världen. Den skulle vara en explosion av smaker och texturer och varje tugga skulle vara en ny upptäckt. Precis som Narren representerar salladen en känsla av frihet och möjlighet att experimentera och utforska olika kombinationer. Den skulle vara en fest för sinnena och en påminnelse om att livet är en äventyrlig resa fylld av möjligheter och överraskningar!


 

MB Nova Blogg

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT LÄSA MER OM OCH VAD JAG KAN LÄRA DIG OM TAROT.

 

MB Nova Blogg

❤️ Kalla på Narren när du vill:

Kalla på Narren när du vill ta det första steget mot något nytt och spännande. När du vill byta rädsla för det okända mot förväntning och sorglöshet och omfamna ett nytt äventyr med en lekfull och nyfiken inställning.

 

Hej igen!


Du har nu läst hela inlägget, bra jobbat!

Jag hoppas att du har lärt dig massor, både nyttiga och annorlunda 😊 saker och att du känner dig inspirerad att lära dig ännu mer! Vi ses nästa gång!


Kram, Marita
Marita Bladh, MB Nova, Kungsbacka
 

💕 Få meddelande när jag postar nästa Tarotkort i denna serie om 21 kort! 

Marita Bladh, MB Nova Tarotkonsult / Reiki Master /Certifierad Coach /KBT Terapeut Kontakt: marita@mbnova.se / 0722-698970 Hemsida: www.mbnova.se & www.mbnova.com

Comments


bottom of page