top of page

Magikerns roll i Stora Arkanans Magiska Värld. + Hiss & Diss och annat skoj!


Intro Arkanan blogg

(Lyssna på introduktionen)


INTRODUKTION

Välkommen att följa med på en annorlunda resa genom alla Tarotkorten i Stora Arkanan. Här kommer du att hitta saker du inte hittar någon annanstans och saker du inte ens visste att du ville veta! 😊

Magikern - Stora Arkanan - MB Nova

Är du nyfiken på Tarot? Kan du lite, mycket eller ingenting - då är denna bloggserie för dig! Visste du att, med lite träning, behöver man bara Stora Arkanan för att få fram riktigt bra tolkningar? Alla vill inte jobba som Tarotkonsulter - men alla kan ändå lära sig Tarot. Det är därför även du som inte kan så mycket om Tarot kan hänga med här! 🥰 Enkelt uttryckt betyder korten i Stora Arkanan lite större och viktigare händelser och influenser med mer tyngd, och korten i Lilla Arkanan, vardagliga händelser.


Att tydakort Tarot handlar om att utforska sig själv, sin intuition (vem som helst kan memorera "fakta" om varje kort) och att spränga gränserna till vad man själv trodde var möjligt. Genom att lekfullt ge dig annorlunda referenspunkter, som mat och musik till exempel, så bjuder jag in dig att skapa nya associationer och att utveckla ditt eget symbolspråk. Det är därför du kan titta på ett kort, vilket som helst, och helt plötsligt fråga den du tyder korten för: - Varför känner jag lukten av Fish and Chips? Varpå (min kund i detta fall) säger: - Åh, jag har precis varit i London! 😊 Eller, spontant få upp ett meddelande från en kär familjemedlem på andra sidan.


Jag som guidar dig på denna resa är; Marita Bladh. Jag är medial sedan barnsben, precis som min mamma och mormor. Jag har jobbat som rådgivare och Tarotkonsult i över 30 år och har tusentals samtalstimmar bagaget. Jag har skapat många kurser och utbildningar, inte minst en gedigen, interaktiv och intressant kurs på distans i Tarot. Varmt välkommen till min, och Stora Arkanans, magiska värld! ❤️ Marita


 

INNEHÅLL:

 

MB Nova
⭐️ Magikerns roll i Stora Arkanan

Magikern är som den ultimata inspiratören för att få saker att hända! Han påminner oss om att vi faktiskt har makten att förändra saker i våra liv, och att det som sker inom oss återspeglas i vår yttre värld, och vice versa. "Såsom ovan, så nedan" - eller om du så vill: "Så som i himmelen, så ock på Jorden*". Genom att använda våra inre styrkor och kreativitet kan vi skapa den verklighet vi vill ha. Han är som den bästa vännen som hejar på oss när vi tar steget utanför vår komfortzon och satsar på våra drömmar. "Så som i himmelen, så ock på Jorden" är en gammal metafor som används för att förklara principen om att det som händer på en andlig eller metafysisk nivå också återspeglas i den fysiska världen - och att det finns en spegelbild eller reflektion av det ena i det andra.


 
Magikerns stav

😊 "Fun Fact" om Magikern - vad heter hans Stav?

Om staven som Magikern håller i handen hade ett namn skulle det kunna vara "Spira Eterica Magica". Magikerns stav är sannerligen magisk! Magikern har tillgång till universums alla krafter och staven (eller spiran) är en symbol för kraft, skapande och manifestation i dess renaste form. Dessutom, denna förunderliga stav representerar inte bara Magikerns förmåga att manipulera energi, utan är också en portal till det kosmiska medvetandet och den universella källan av kreativitet och potential. Genom att kanalisera den eteriska energin, förenar "Spira Eterica Magica" de fyra elementen - eld, luft, vatten och jord - i en både kraftfull och harmonisk dans av skapelse. Den är inte bara ett verktyg för manifestation; den är en förlängning av människans egen inre kraft och en symbol för vår förmåga att forma verkligheten enligt vår vilja. Och, precis som evighetssymbolen över Magikerns huvud och en Ouroboros* runt hans midja är detta inte en förmåga vi har en eller två gånger, eller ens ibland - utan alltid! Magiskt, eller hur!? 😊*Ouroboros är en symbol som representerar evighet och kontinuitet. Det är en orm som biter sin egen svans och bildar en cirkel, vilket symboliserar den eviga cykeln av skapelse, förstörelse och återfödelse. Den betonar även den oändliga och eviga naturen av den magiska kraften och den kreativa processen.Notera: "Spira Eterica Magica" är inte ett officiellt namn för Magikerns stav utan ett resultat av min (Marita Bladh) fantasi. 😊


 

⭐️Magikerns Budskap:

Magikerns budskap är att tro på din egen kraft och kreativitet. Var öppen för möjligheterna som livet erbjuder och ta ansvar för att forma din egen framtid. Tro på dig själv och på din förmåga att skapa förändring. Magikern visar att även om det verkar mystiskt och svårt, så har vi alla en inre styrka och potential att förverkliga våra drömmar. Varje val och handling du gör är ett steg närmare din personliga tillväxt och självförverkligande. Magikern är en inspirerande symbol för att våga tro på sig själv och ta initiativ för att skapa det liv man önskar. Tro på din förmåga att förändra din verklighet, och du kommer att upptäcka att möjligheterna är oändliga! 😊


 

🙏 Affirmation:


- Jag använder min kraft och kreativitet för att forma min framtid. Jag är redo att manifestera mina drömmar och skapa magi i mitt liv. Jag är magisk! 🌟


 

Magikern från Rider Waite

Magikern från Stora Arkanan


MB Nova Blogg


✅ Det bästa med Magikern:

Kort och gott: Narren är potential - Magikern är utföraren.

Magikerns största styrka är hans förmåga att kanalisera den inre kraften från universums alla element och skapa förändring i världen omkring sig. Han representerar tro, kreativitet och en oändlig källa av möjligheter.


❌ Det sämsta med Magikern:

Ibland kan hans starka självförtroende leda till att han handlar förhastat, utan att noga överväga konsekvenserna. Övertro på den egna förmågan är ofta fantastiskt bra, men i vissa situationer är ödmjukhet och eftertanke lite bättre.


✅ Magikern vill du få upp i en läggning när:

Magikern är fantastisk bra att få upp i en läggning när du vill veta att du har allt du behöver för att skapa ett fantastiskt resultat. Du har inspirationen, kraften och tron på dig själv för att manifestera allt du vill.


❌ Magikern vill du inte få upp i en läggning när:

Man vill gärna undvika att få upp Magikern i en läggning när man behöver fokusera på stabilitet och långsiktiga planer eller när man känner att det är tid för att dra sig tillbaka, planera, reflektera över livet och meditera över framtiden.

 ⭐️ Ärkeängel förknippad med Magikern:

Magikern är förenad med den majestätiska ärkeängeln Rafael, den främsta budbäraren av helande och förnyelse. Hans närvaro väcker våra innersta kreativa eldar och lyfter våra själar till högre höjder av självuttryck och förändring. Med Rafael vid vår sida är vi inte bara hänvisade till att utforska våra inre riken, utan att också omfamna våra gudomliga förmågor att förvandla drömmar till verklighet. I hans ljusa närvaro ser vi inte bara våra svagheter, utan också våra styrkor och finner styrka och inspiration att skapa ett liv fyllt av mirakel och överflöd.


 

⭐️ Magikerns styrande planet:

Magikerns styrande planet är Merkurius, den livliga och snabba planeten som likt en virtuos dirigent leder vårt inre symfoniorkester av tankar och idéer. Som budbärarens planet är Merkurius inte bara förknippad med kommunikation och intelligens, utan också med den snabbhet och smidighet som krävs för att navigera genom livets vindlande vägar. När vi samarbetar med Magikern och hans planet Merkurius, uppmuntras vi att lyssna på vår inre röst, att uttrycka oss klart och kreativt, och att vara snabba och smidiga när vi tar oss an livets utmaningar. Det är genom denna harmoniska dans med Merkurius energi som vi kan väva våra drömmar till verklighet och skapa ett liv fyllt av mening och äventyr.

 
MB Nova Blogg

🎸- Om Magikern var ett musikstycke:

"Roar" av Katy Perry är en sång om att hitta sin inre styrka och att ta kontroll över sitt liv. Med en kraftfull melodi och upplyftande text, förkroppsligar den känslan av att kanalisera sin inre kraft och att ta sig an livets utmaningar med beslutsamhet och mod. Precis som Magikerns energi, inspirerar denna sång oss att stå upp för oss själva, att våga drömma stort och att tro på vår förmåga att övervinna hinder och skapa framgång. Med "Roar" som bakgrundsmusik, känner vi oss redo att ta oss an världen och att manifestera våra drömmar med envishet och beslutsamhet.
 

🎸 - Om Magikern var en tavla:

Om Magikern skulle presenteras som en tavla skulle det kunna vara målningen: "The Creation of Adam" av Michelangelo. Det är en ikonisk skildring av Guds skapande av Adam i Sixtinska kapellet i Rom. Den symboliserar kraften i skapelsen och överföringen av livskraft och intelligens, vilket kan liknas vid Magikerns förmåga att kanalisera energi och skapa förändring.

Adams skapelse

Sixtinska kapellet, Vatikanstaten, Rom. "Adams Skapelse" är en av Michelangelos många takfresker, målad omkring 1508-1511. Vill du läsa mer om denna mäktigtavla, så vacker och så fylld av mystik och dolda symboler, klicka här >


 

🎸- Om Magikern var en kändis:Om Magikern var en känd artist, skulle det kanske vara Beyoncé. Hon är känd för sin kraftfulla närvaro på scenen, sin förmåga att inspirera och förändra och hennes djupa förbindelse med sitt konstnärliga uttryck. Liksom Magikern symboliserar Beyoncé självförtroende, kreativitet och en stark vilja att förändra och forma världen omkring sig med sin musik och sitt konstnärliga uttryck.


 
Zlatan

🎸- Om Magikern var en känd svensk person:

Zlatan Ibrahimović - Magisk fotbollsspelare känd för sin karismatiska personlighet, sitt självförtroende och sin otroliga talang på planen. Liksom Magikern visar han upp en imponerande förmåga att forma sitt öde och inspirerar andra att tro på sin egen kraft.

 
Jambalaya

🎸- Om Magikern var en maträtt:

Jambalaya är en färgstark och smakrik rätt från det amerikanska södern, känd för sin mix av olika smaker och kryddor. Precis som Magikern är Jambalaya en explosion av smaker och texturer, med ingredienser som kyckling, korv, skaldjur, grönsaker och kryddor som skapar en harmonisk och spännande smakupplevelse. Det är en maträtt som bjuder in till äventyr och utforskande, och som kan anpassas efter individuella smakpreferenser för att skapa något unikt och magiskt varje gång.


 

MB Nova Blogg

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT LÄSA MER OM OCH VAD JAG KAN LÄRA DIG OM TAROT.

 

MB Nova Blogg

❤️ Kalla på Magikern när du vill:

Kalla på Magikern när du vill öppna dig för nya möjligheter och utforska din kreativitet och styrka. Med Magikern vid din sida kan du känna dig trygg i vetskapen att du har kraften att forma ditt öde och att ingenting är omöjligt.
 

Hej igen!


Du har nu läst hela inlägget, bra jobbat!

Jag hoppas att du har lärt dig massor, både nyttiga och annorlunda 😊 saker och att du känner dig inspirerad att lära dig ännu mer! Vi ses nästa gång!


Kram, Marita
Marita Bladh, MB Nova, Kungsbacka
 

💕 Få meddelande när jag postar nästa Tarotkort i denna serie om 21 kort! 

Marita Bladh, MB Nova Tarotkonsult / Reiki Master /Certifierad Coach /KBT Terapeut Kontakt: marita@mbnova.se / 0722-698970 Hemsida: www.mbnova.se & www.mbnova.com

Comments


bottom of page